В съвременният и динамичен свят шофьорската книжка е необходимост и винаги е предимство. Това е и една от причините за голяма част от хората да настъпи момент, в който назрява идеята да се запишат на шофьорски курс. Освен това шофирането може да бъде приятно и релаксиращо, което допринася за психическото състояние на всеки един човек.

Ползите от възможността и умението да се управлява автомобил са ясни на обществото. Разбира се шофирането може да бъде стресиращо, и то неминуемо е такова, особено за начинаещият шофьор. Изисква се време докато се придобият правилни навици и навременни реакции.

Много важно за по-бързото справяне с пътната обстановка когато си нов водач е изборът на автошкола. При всеки човек винаги има стрес когато се опитва да се научи на нещо ново. На шофьорският курс притеснението е още по-голямо, тъй като кандидат-водача знае, че управлението на автомобил носи своите опасности. Инструкторът, който сте избрали трябва да умее да ви предразположи и да бъде търпелив. Той е длъжен освен да ви научи да владеете автомобила, и да ви увери, че се справяте добре.

В тази статия ще изброим няколко важни правила при избора на автошкола.

  1. Никога не избирайте най-евтината цена.

При избора на такъв шофьорски курс вие рискувате, тъй като цената винаги е за сметка на качеството. Освен това с различни такси, които не са споменати или допълнително заплащане на повторно явяване на изпит цената отново ще бъде между 700 и 900 лв, колкото е реалната цена на този вид обучение.

  1. Попитайте своите приятели за съвет и потърсете второ мнение за избора ви.

Когато един шофьор е доволен от своя инструктор той винаги би го препоръчал на свой близък. Все пак потърсете и други отзиви за автошколата или преподавателя, тъй като всеки човек е различен.

  1. Опитайте се да намерите някоя автошкола близо до вашият дом, работно място или училище

По този начин ще бъде по-удобно за вас и вероятно обучението ще бъде в по-кратки срокове. Почти всички учебни центрове са разпределни в така наречените изпитни райони и шофирането се провежда основно там. При изобора на нашата автошкола това няма да е проблем, тъй като ние шофираме във всички райони и взимаме нашите курсисти от удобно за тях място.

  1. Уверете се, че автошколата ще работи когато вие сте свободни

Много често времето ни притиска и е трудно да разпределим задачите, с които сме се захванали. Важно е да попитате вашият инструктор дали ще бъде на разположение преди или след вашите задължения, било то работа, или училище. Попитайте дали е свободен събота и неделя.

  1. Потърсете нещо различно.

Шофьорските курсове на територията на България не се различават особено. Всяка една автошкола предлага всичко, което е включено в закона. Задължителни часове за теоретично и практическо обучение, разсрочено плащане и др. Опитайте се да сравните няколко автошколи и изберете тази, която предлага нещо различно.
Направете правилният избор като изберете нас за вашият шофьорски курс, защото ние се стремим да бъдем различни и винаги даваме повече!

Запознайте се с нашите инстуктури: https://y-sokolovi.com/driving-course/

Професионални инструктори!

Обадете ни се да насрочим първия Ви урок по шофиране

  • 0883 333 653